«Γκολ» στους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις ...

02/11/22

Ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα με τη συνεργασία της ομάδας ποδοσφαίρου Γυναικών του ΑΡΗ, τη ΧΑΝΘ, το Thessaloniki Tech Lab και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, του προγράμματος Sports Diplomacy του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. και του Athens Comics Library.

 

- Πως μπορεί το ποδόσφαιρο να αποτελέσει εργαλείο για τη γυναικεία ενδυνάμωση;

- Μπορεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας να συμβάλλει στην κοινωνική ενσωμάτωση και συνοχή;

Οι πρώην παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γυναικών των Η.Π.Α., Tara Koleski και Jennifer Grubb, επισκέπτονται την χώρα μας για μια σειρά συναντήσεων και δραστηριοτήτων, οι οποίες αναδεικνύουν τον κοινωνικό αντίκτυπο του πλέον δημοφιλούς αθλήματος.

Στις 7 και 8 Νοεμβρίου θα επισκεφθούν ακαδημίες, σχολεία, προπονητικά κέντρα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που αξιοποιούν το ποδόσφαιρο ως μέσο κοινωνικής ανάπτυξης, καθώς και, φυσικά, ομάδες ποδοσφαίρου γυναικών και νέων στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, μέσα από εργαστήρια, ομιλίες και προπονητικές επιδείξεις.

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 17:00, οι Αμερικανίδες παίκτριες θα βρεθούν στο γήπεδο ποδοσφαίρου της ΧΑΝΘ, στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου της ΧΑΝΘ «Μίμης Τσικίνας», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για μια προπόνηση με τις παίκτριες της γυναικείας ομάδας του ΑΡΗ, παρουσία των αθλητών της Ακαδημίας ποδοσφαίρου της ΧΑΝΘ.

Μετά την προπόνηση θα ακολουθήσει συζήτηση με παλαίμαχους και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, αθλητικούς δημοσιογράφους και άλλους εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων στην αίθουσα του Thessaloniki Tech Lab (Τσιμισκή 136) με θέμα τη συμμετοχή των κοριτσιών και των γυναικών σε αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok